Palackba zárt üzenetek…

Egy székely (jómunkásember) feljegyzései az utókornak?

Globális felmelegedés

Mostanában sokat hallani a globális felmelegedésről, van, aki nagyon aggódik és van, aki nem. Elmondhatom, hogy én környezetbarát vagyok, illetve lennék de, sajnos nem tudok.

Persze tisztázni kell, hogy mi is a környezetszennyezés? Sokan azt sem tudják, hogy Romániában a legtöbb elektromos áramot miből állítják elő? Szerencsére a villanyszámlán már látható egy grafikon, amiben részletesen le van írva, hogy az általunk fogyasztott áram miből készül.

Azt nem értem, hogy a kormányok és az EU miért nem támogatja azokat a termékeket, amelyeket használva tudunk, villanyáramot spórolni? A legegyszerűbb példa az, úgynevezett kompakt fénycső. Ma már eléggé olcsók de szerintem még nem terjedtek el igazán. A minap láttam egyik barkácsáruház polcán egy LED-es fényforrást, kábé 60 lejért! Ha tőlem telne, akkor legalább az ÁFÁT elengedném az ilyen termékektől. Hogy még grandiózusabb tervekről beszéljek azt is, kellene támogatni, ha valamelyik lakóközösség napkollektorokkal szeretné a melegvizet előállítani. Ilyen eszközöket csak építkezési kiállításon láttam, és amikor közelebbről megszemléltem a forgalmazó megjegyezte, hogy szívesen elmagyarázza, hogyan működik még akkor is, ha nem vásárolok. Tehát sokféleképpen lehet a környezetet óvni, de én úgy látom, hogy mindenki csak beszél de, nem történik konkrét intézkedés. Elméletben vannak bizonyos dolgok, lakótelepek hőszigetelésének, a ráfordított összeg bizonyos százalékának a visszafizetése stb. de a gyakorlatban én még nem találkoztam ilyennel!

Tags:

Single Post Navigation

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: