Palackba zárt üzenetek…

Egy székely (jómunkásember) feljegyzései az utókornak?

Nem élhetek számítógép nélkül

Bevallom én tényleg komolyan állítom a bejegyzés címében olvasható szöveget, 10 éve ismerkedtem meg a PC-vel és ezalatt az idő alatt rájöttem, hogy szeretem a számítástechnikát. Azóta több mindent megtanultam például azt, hogy ha CD-re szeretnél kiírni valamit akkor az nem csak abból áll, hogy ráhúzod az anyagot az égető programra, hogyan lehet visszaállítani, programostól, mindenestől a Windowst, anélkül, hogy újratelepítenéd, hogy az mp3-nak vannak Tagjai és azt, hogy ne merészkedjél ki az internetre egy jó tűzfal nélkül. Amit nem szeretek az, hogy ha a toppon akarsz lenni akkor elég sok pénzt kell ráköltsél a gépre. Most nem a szuper, legújabb játékokat futtató PC-re gondolok, hanem mondjuk egy egyszerű irodai számítógépre. Már megjelentek a többmagos processzorok, PCI Express foglalatok és az új operációs rendszer a Vista stb.
A múlt héten a kedvenc vírusölő programom tudatta, hogy lejárt a licencsze, így nem volt más választásom, feltelepítettem a legújabbat. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy szép hazánk felhasználói kábé 70%-ban nem eredeti szoftvereket használnak, hogy miért majd máskor. Én sem engedhetem meg magamnak, hogy megvegyem a programokat. Persze ha lehet ingyenes szoftvert használok, de vannak olyan alkalmazások amikről nem mondanék le. Az egyszerű, kis programokat szeretem, amelyeknek kicsi a processzor és memóriaigényük. A nagy monstre alkalmazásoktól borsódzik a hátam.
A legtöbben univerzálisan szeretik használni a számítógépet, a zenét is ott hallgatják, a filmeket is ott nézik és persze a fő elfoglaltságot még mindig a játékok adják. Én egyiket sem szeretem a PC-n csinálni, elsősorban azért mert egy jó hangkártya, videokártya stb. sok pénzbe kerül, így szétválasztottam a zenehallgatást és a filmnézést is. Letöltöm a zenét az internetről (torrent), rámásolom a memóriakártyára és a Hifitornyon hallgatom. Sokkal jobban szól mint akármilyen számítógép hangszóróján és nem búg a fülembe a gép ventilátora. Ez mondható el a filmnézésre is, egészen más és kényelmesebb is, az ágyról nézni a tévét kezedben a távirányítóval.
Kedvenc programjaim: CD/DVD-t író CD Burner Xp Pro szörföléshez a Firefox MP3 guberálásához az MP3 Gain tűzfalnak a Jetico Personal Firewall és nem utolsósorban blogoláshoz a Post2Blog A fizetős eszközökről hadd ne meséljek 🙂

Single Post Navigation

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: