Palackba zárt üzenetek…

Egy székely (jómunkásember) feljegyzései az utókornak?

“Ha nem rendeltetésszerüen használja akkor…”

Nem szeretem, ha az emberek, bizonyos tárgyakat nem rendeltetésszerűen használnak. Ha nem az én otthonomban látom, akkor csak elgondolkozok magamban, viszont ha valaki, például a fényképezőgépemet zsíros kézzel fogja meg, vagy a tévémet háttérvilágításnak használja akkor kinyílik a bicska a zsebemben. Persze jártam már úgy is, hogy a kerékpáromat kölcsön adtam a legjobb barátomnak én, elrontotta a váltóját, akkor nem szóltam semmit neki, elfojtottam a mérgem, de ha vissza tudnám pörgetni az időt, akkor a mai fejemmel másképpen reagáltam volna a történtekre. Pedig ő mondta, hogy nem tudná kölcsön venni azokat a kedvenc tárgyaimat, amik nélkül nem tudnék létezni sem.

Sokan csak nagyvonalakban, vagy egyáltalán el sem olvassák a használati útmutatót, és ha megemlítem, hogy szerintem nem, így hanem úgy kell csatornát beállítani a tévén akkor megsértődnek. Én szeretek mindent elolvasni és igyekszek úgy használni a porszívót, a kávéfőzőt a túlélőkészletet ahogy kitalálták.

A számítógép használatról ne is beszéljek, hisz kismillió program van, és mindenki úgy használja, ahogy akarja, de azért sokszor elmosolyodunk, ha egy átlagos felhasználónak el szeretnénk magyarázni, hogy az adott problémát könnyebben is meg lehet oldani, elutasítja a segítségünket és még azért sem a könnyebb megoldást, választja.

Single Post Navigation

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: