Palackba zárt üzenetek…

Egy székely (jómunkásember) feljegyzései az utókornak?

Lerománozás

A történek a következő: valamilyen román állampolgárt, jó vagy rossz hírbe hozza a magyar média (lásd a késelő, gyergyószentmiklósi, 12 éves roma gyerek, aki tényleg egy bűnöző, ezt senki nem vitatja) és ezt egyes „tanult”, műsorvezetők (például Bochkor Gábor a Sláger Rádió népszerű műsorvezetője) úgy dolgozza fel, hogy egy kalap alá veszi a jóhiszemű, erdélyi magyar emberrel. És engem ez zavar, hisz az említett személy, szerintem soha nem járt Romániában és fogalma sincs róla, hogy itt él a legnagyobb magyar kisebbség és bizony vannak olyan falvak, ahol néhány rendőrön kívül csak magyar emberek laknak, sőt az idősebbek nem is tudnak románul! Kikérem magamnak, hogy engem lerománozzanak, mert annak idején a magyarországi politikusok kótyavetyélték el Erdélyt! Ha mondjuk Szlovéniában, vagy Horvátországban élnék, magyarként akkor nem hőbörögnék ha szlovénnek vagy horvátnak szólítanának! Ady Endre, Arany János is román volt? Szóval az a helyes, ha így mondanák, hogy egy romániai, magyar cigány megkéselt valakit vagy egy román állampolgár elgázolt valakit, illetve egy erdélyi magyar ember bekerült a rekordok könyvébe stb. Így már sokkal másképp hangzik!

Single Post Navigation

3 thoughts on “Lerománozás

  1. kamcsatka on said:

    a roma gyerekes sztori nagyon durva szeritem. en torvenyre adnam az ujsagirokat, mert bunozesre biztattak es meghurcolnak egy gyermeket.

  2. Én azt nem szeretem, hogy ugy beszélnek Romániról mintha nem tartozna hozzá Erdély és nem lakna itt a legnagyobb magyar kissebbség!

  3. kamcsatka on said:

    Az index.hu riportjai mindig kritikán aluliak – torz képet mutatnak nemcsak az erdélyi, hanem a magyar társadalomról is. Erre a legjobb példa, hogy szinte minden riportjukban koldusok, értelmi fogyatékosok, vagy bűnözők szerepelnek – de ha ez nem jön össze, akkor trágár szöveggel fűszerezik.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: