Palackba zárt üzenetek…

Egy székely (jómunkásember) feljegyzései az utókornak?

Vallás

Katolikus vagyok, ritkán járok templomba, de hiszek Istenben de ha most kellene válasszak akkor buddhista lennék. Az embert szerintem a cselekedetei minősítik, ha normálisan él, tiszteli és toleránsan kezeli az embertársait akkor minden OK. Nem tartom jó ötletnek a keresztelkedést mert nem jó ráerőltetni egy tudatlan csecsemőre egyik vallást sem, úgy lenne a legjobb ha majd ő választana, később amikor felnő. Azért lesz vallásos egy ember mert fél a túlvilágtól, a haláltól (egy zuhanó repülőn lehet ezt a legjobban megfigyelni). A legjobban az emberiséget ez a kérdés foglalkoztatja, hogy mi van odaát? Ha egy emberi problémát egy másik ember nem tud megoldani akkor fordulunk segítségért a jó Istenhez. Apám mindig azt mondta, hogy ha nem akarok dolgozni akkor pap legyek. Részben igaza volt mert minden nagy egyház egy intézmény és minden intézményen belül megvan a korrupció a harc a hatalomért. Minél vallásosabb egy nép annál rosszabbul él. Röviden ennyit, szubjektíven a vallásról.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Vallás

 1. Atomgoa on said:

  szia
  az emberek többsége sztem nem akkor lesz vallásos, ha fél a haláltól, hanem ha az adott vallás filozófiáját megértve magáénak vallja azt. a vallás nem félelemről szól többnyire…
  Azzal szintén nem értek egyet, hogy egy nép minél vallásosabb, annál roszabbul él. Matolcsy György könyvében – Az Amerikai Birodalom – széleskörű adatokra támaszkodva azt írja, hogy az amerikai a legvallásosabb nép a nyugati kultúrában.

 2. Atomgoa on said:

  amúgy a könyv nagyon érdekes, ajánlhatom bátran mindenkinek:

  http://www.fo.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto_1/tortenelem_politika/amerikai_birodalom

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: