Palackba zárt üzenetek…

Egy székely (jómunkásember) feljegyzései az utókornak?

A falu varázsa

Most a falun élő kedves barátom jutott az eszembe, aki sokat nem mozdul ki a szűkebb környezetéből és azt szeretném kommentálni, hogy az jó vagy rossz?

Nos nagy esélye van annak, aki így él falun, hogy nem tudja meg, milyen egy Camembert sajt íze, milyen finom a pizza, esetleg a mogyorókrém, mi is az a brokkoli, miért más a Heinz kecsap és hogy nem csak kétféle palacsinta van a világon, szóval van élet a „gombolyagpityóka” és a székely túró után is! És csak az ételeket soroltam fel, hogy ne is beszéljek a szélessávú Internetről, a kábeltévéről, az alternatív telefonszolgáltatásról a színházról és koncertekről.

Ha lehúzol egy jó pár évet, ilyen körülmények között akkor azt szokták mondani, hogy „betokosodsz”. Persze olykor elutazol ide meg oda, de csak rövid időre. De ne essünk át a ló túlsó oldalára, mindennek megvan az előnye és a hátránya is. Ha falun laksz, akkor ott elsősorban tisztább a levegő, nincsen akkora nyüzsgés, és nyugodtabban lehet közlekedni, úgy kerékpárral, mint gyalog.

A barátom, a példa okáért, kábé 24 évesen volt először táborban és nagyon nagy élmény volt a számára alig várja a nyarat, hogy újra lásson, bikinis, napozó csajokat. Ne is beszéljek arról, hogy mi lenne, ha nyerne egy utat, mondjuk Görögországba, de furcsán nézne ki kalapban és rövidnadrágban, mert ez idáig csak farmergátyóban láttam.

Single Post Navigation

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: