Palackba zárt üzenetek…

Egy székely (jómunkásember) feljegyzései az utókornak?

Vonatozás

Egy nagyobb ünnep előtt, a legjobbnak mondható utazási eszköz, egyelőre a vonat. Ha Magyarországról, Erdélybe szeretnél utazni akkor a legjobb a Korona. Aki teheti az a repülőt is, választhatja, ha Marosvásárhelyen, vagy Maros megyében lakik.

A jegyeladásokból már előre lehet tudni, hogy ilyenkor nagy a tömegnyomor, sokan jegy nélkül kockáztatják meg az utazást, hatalmas csomagokkal, szóval ilyenkor tömve van a vonat és az is lehetséges, hogy a helyeden már ülnek, illetve kétszer adták el. Most azt nem értem, hogy miért a csudában nem tudnak még hozzácsatolni egy-két vagont a szerelvényhez ilyenkor, ünnepek előtt?

A tavalytól nem szabad dohányozni sem a folyósón, sem a fülkékben, kivételt képeznek az ilyenkor hazalátogató, kemény jómunkásemberek, akik jól bepiálnak, egész éjjel énekelnek, és egyáltalán nem érdeklik, hogy esetleg nemdohányzók is utaznak. És ezt egy „nemzetközi vonatnak” titulálják. Az Intercity szerelvények csak Kolozsvárig közlekednek, így egyelőre csak álom a civilizált utazás a Székelyföldre.

Talán, majd ha megengedhetem magamnak, akkor autóval fogunk hazautazni, az autópályán, Brassótól, pedig a felújított, európai, gyorsforgalmi úton, egészen Gyergyóig.

Single Post Navigation

One thought on “Vonatozás

  1. Visszajelzés: Vonatozás újratöltve | Palackba zárt üzenetek...

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: