Palackba zárt üzenetek…

Egy székely (jómunkásember) feljegyzései az utókornak?

Emberismeret

Azt hiszem, elmondhatom most már magamról, hogy jó emberismerő lettem. Talán nem is értek igazából semmihez az életben de a fenti témához igen. Valahogy majdnem már első látásra ki tudom szűrni a nehéz embereket. Az első példa a volt szomszédom, akit ritkán láttam gyalogosan járni, de amikor ment az utcán le lehetett mérni már csak a járásáról, hogy milyen ember is lehet. Sokkal később, amikor dolgoztam neki egy hetet, rájöttem, hogy igazam volt. És itt vannak a nehéz legények, akiknek a kedvenc sportjuk a biliárd, a foci és a sör. Milyen ember lehet az aki, zsebredugott kézzel, jön be az ajtón, és a szájában lóg a cigaretta, pedig tudja, hogy az adott helyiségben nem szabad füstölni?

Sok helyen kerestem, a közelmúltban munkát és amikor megláttam a főnököt, szembejönni, beszélgetni stb. már el is döntöttem, hogy nekem nem ott van a helyem. Sokszor hibáztam és tudtam, hogy az illető valahogy, rossz előjellel bír, de tanultam a hibáimból.

Tehát az emberek sok mindent elárulnak a viselkedésükkel, apró gesztusaikkal, a testbeszéddel. Egy híres ilyen ember ifjabb Bush, aki mindig úgy megy, mintha a hónaljában egy kelés lenne. Persze biztos ezt a magatartást a tanácsadói, ajánlották neki, hisz mivel elég alacsony kell, mutassa a külvilágnak, hogy ő mégis nem egy akármilyen személy, hanem egy szuperhatalom elnöke.

Single Post Navigation

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: